Hoog rendement op levensverzekering

Welke soort levensverzekering heb ik nodig?

Er worden door de verschillende verzekeraars vele vormen van levensverzekeringen aangeboden. Levensverzekeringen die alleen uitkeren bij overlijden, maar ook levensverzekeringen die alleen uitkeren bij leven.

Er zijn echter ook levensverzekeringen die uitkeren bij leven en overlijden. Laat u over de vele verschillende mogelijkheden goed voorlichten. Voordat u echter een levensverzekering gaat afsluiten, zult u zich moeten afvragen in welke situaties u over de levensverzekering wilt kunnen beschikken.

U kunt zich de volgende situaties afvragen:

  • Om bijvoorbeeld uw hypotheek schuld te kunnen aflossen.
  • Om te kunnen garanderen dat de nabestaanden goed verzorgt achterblijven.
  • Om te zorgen dat er een extra inkomen op de oude dag is.
  • Om te sparen voor de toekomst en eventuele extra lasten die dat met zich meebrengt, zoals; studiekosten voor de kinderen.

Waarom bruto rendement vermelden

Voordat u een levensverzekering gaat afsluiten, is het belangrijk om te weten welk rendement u met de betreffende verzekering kunt behalen. Om er achter te komen of het rendement van de levensverzekering die u wilt afsluiten wel goed en hoog genoeg is, kunt u de diverse levensverzekeringen met elkaar gaan vergelijken. Dit vergelijken is echter niet zo gemakkelijk dan het lijkt. De ene verzekeraar geeft namelijk het bruto rendement door, terwijl anderen het netto rendement vermelden. Dit is niet alleen moeilijk vergelijken, maar hierdoor blijven er ook een deel van de kosten buiten de berekening. Kosten die erg belangrijk kunnen zijn voor uw totaal plaatje. Het is dan ook aan te raden om bij het zoeken naar een geschikte levensverzekering, aan de verzekeraar te vragen of het rendement bruto of netto is. Het verbond van verzekeraars is al bezig om de regel door te trekken, dat alle verzekeraars het bruto rendement bij hun levensverzekeringen gaan vermelden.

Het hoogste rendement met risico

Wilt u een levensverzekering met het hoogst haalbare rendement, dan zal dat risico’s met zich mee brengen. Een vorm van levensverzekering met kans op hoog rendement, is een beleggingslijfrente of koopsompolis. Deze vorm van levensverzekering is gekoppeld aan de beurswaarde en is voor de echte gokker. Bij deze levensverzekering zijn de poliswaarden niet gegarandeerd. Heeft u echter geluk, dan kan het rendement hoog zijn zodat u enorm veel winst maakt.

Hoog rendement met ingebouwde zekerheid

Wilt u een hoog rendement maar ook zekerheid, dan is een garantieverzekering voor u de oplossing. Een garantieverzekering wordt vaak aangeboden in combinatie met een levensverzekering, die werkt met beleggingen. Een andere mogelijkheid is een beleggingsverzekering. Bij deze verzekering wordt een kapitaal opgebouwd door middel van een clickfonds. Deze fondsen beschermen de inleg en zetten de waarde iedere keer als er een bepaalde hoogte is bereikt vast. Door deze verzekeringen heeft u een verhoogde kans op een hoog rendement en toch zekerheid van enig kapitaal behoud.

Wanneer kiezen voor een hoog rendement?

Een rendement is de winst die een investering opbrengt. Het is natuurlijk logisch dat u zoveel mogelijk resultaat en winst wilt behalen, met het geld dat u investeert in een levensverzekering. De vraag is dan echter of u ook bereid bent enig risico te lopen. Bent u namelijk niet bereid om risico te lopen, dan is het aan te raden om de levensverzekeringen met een gegarandeerd eindkapitaal met elkaar te vergelijken en te kijken welke het meeste rendement geeft. Kiezen voor een levensverzekering met hoog rendement en het nodige risico nemen, is een optie indien uw toekomstplannen het nodige geld vereisen en u graag een goed verzorgde oude dag wilt beleven.