Een goede persoonlijke lening afsluiten

Het afsluiten van een persoonlijke lening is zonder onderpand

Een persoonlijke lening is meestal een ongedekte lening, dus zonder inbreng van onderpand, zoals uw waardevolle spullen of uw huis.

Deze persoonlijke lening is een goede optie als u een goede kredietwaardigheid heeft en van plan bent om minder dan € 30.000 te lenen.

Aangezien er voor de lening geen onderpand aangeboden wordt aan de kredietverstrekker, zullen de potentiële kredietverstrekkers uw financiële geschiedenis beoordelen. Dit gebeurt bij het Bureau Krediet Registratie bureau te Tiel. Op basis daarvan zullen zij de rentevoet bepalen, waartegen zij de persoonlijke lening zullen aanbieden.

Wanneer heb ik een goede en slechte krediet waardigheid?

Als uw kredietwaardigheid heel goed is, heeft u meer kans om te kunnen lenen tegen een lager rentepercentage.

Als uw kredietwaardigheid minder dan perfect is, maar u bent wel een huiseigenaar, kunt u beter overwegen om een beveiligde persoonlijke lening af te sluiten, met hierbij dus uw huis als onderpand. Hierdoor krijgt u een lagere rente aangeboden.

Afwijzing op grond van mijn kredietwaardigheid

Meer dan 85% van de persoonlijke leningaanvragen zonder onderpand zijn afgewezen op basis van de kredietwaardigheid (bron: Totally Money). Hoe meer leningaanvragen u doet, des te meer wordt uw ‘kredietscore’ negatief beïnvloedt.

Bij een persoonlijke lening met onderpand biedt de kredietverstrekker u wellicht een aantrekkelijkere rente en flexibelere leningsvoorwaarden. Het biedt de kredietverstrekker een vangnet in het geval u uw lening niet meer kan terugbetalen.