Noodzakelijke tips bij geld lenen

Ik wil geld lenen, wat zijn goede tips bij geld lenen?

Op het moment dat u geld wilt lenen, kan het handig zijn om extra informatie op het web te zoeken.

Op deze pagina vindt u goede tips als u geld wilt gaan lenen!

Let op de effectieve rente

De effectieve rente kan anders zijn dan de aangeboden rente. In de effectieve rente van de lening zitten namelijk ook ‘verborgen’ kosten, zoals de afsluitkosten. Let hier dus bij op! De kredietverstrekker is tegenwoordig wel verplicht om de effectieve rente in de offerte te vermelden.

Leen alleen als u het geld echt nodig hebt

De beslissing of het verantwoord is om een lening af te sluiten, zult u altijd zelf moeten nemen. Als u duidelijk met verschillende kredietverstrekkers overlegt, kunt u er achter komen hoeveel u veilig kunt lenen.

De kredietverstrekker kan op basis van je inkomen en je financiële verplichtingen inschatten of het verantwoord is om een lening af te sluiten. U kunt daarom het beste met een betrouwbare financieringsmaatschappij in zee gaan.

Via internet kunt u daarvoor heel makkelijk bij alle verschillende aanbieders een offerte voor een veilige lening opvragen. Deze kunt u vervolgens vergelijken op bijvoorbeeld aflossingsvoorwaarden, rentepercentage, etc.

Hierdoor kunt u de veiligste lening uitkiezen waarvan u denkt dat deze het beste aansluit op uw persoonlijke situatie, om vervolgens deze met de financieringsmaatschappij te bespreken.

Let op de looptijd

Bij een lening met een korte looptijd zijn de maandlasten vaak hoger dan met een langere looptijd. Dit nadeel weegt wellicht op tegen het voordeel dat uw totale rente over de hele lening minder is. Hierbij is het ook belangrijk om erop te letten dat u niet langer uw lening terugbetaalt dan dat het (met de lening) aangeschafte artikel bruikbaar is. Anders bent u straks nog steeds aan het aflossen, terwijl het aangekochte artikel allang niet meer bruikbaar is.

Bureau Krediet Registratie (BKR)

Tegenwoordig bieden bedrijven ook aan om u een lening zonder BKR te verschaffen. Hierbij winnen zij geen krediet-informatie in bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Deze vorm van lenen is in strijd met de wet.

Bij elke lening is een BKR toetsing noodzakelijk. De toets bepaalt of je kredietwaardig bent of niet. Je kunt namelijk in de problemen komen als je je schulden niet meer zou kunnen aflossen. De bedrijven die een lening verstrekken zonder BKR toetsing zullen de minder betrouwbare kredietverleners zijn.

Vaak is het onduidelijk waar de lening wordt afgesloten en vaak zult u een hogere rente moeten betalen.