Zomervakantie boekingen 2011

Vakantieboekingen in 2011

Volgens de ANVR, de brancheorganisatie voor reisaanbieders, is het aantal boekingen voor de zomervakanties van 2011 hoger dan het jaar 2010.

  • Heeft u al een vakantie geboekt?
  • Boekt u ook altijd ver van tevoren of neemt u vaker een last minute reis?
  • Weet u al waar u heen gaat of laat u het afhangen van vakantie aanbiedingen?

Laat boeken en last minutes

In 2011 zet ook de trend door dat mensen laat hun vakantie boeken. Sinds de afgelopen jaren boeken steeds meer mensen last minute hun vakantie. Vakantie aanbiedingen zijn daarom steeds meer in trek, en dat komt mede door populaire websites over vakantieveilingen of hotelkamerveilingen.

Eigen vervoer

Ten opzichte van andere jaren gaan steeds minder mensen met eigen vervoer naar hun vakantiebestemming. De auto wordt meer en meer achtergelaten, om gemakkelijk met het vliegtuig te reizen. Ook omdat de reisaanbieders meer en meer complete vakanties voor een lage prijs aanbieden, is het voor de vakantieganger niet meer interessant om onderdelen van de vakantie apart te boeken. De vakantieganger boekt dus niet meer het vliegticket apart van het hotel, maar boekt dit als compleet pakket bij een vakantieaanbieder. De reisorganisaties regelen steeds meer package deals bij hotels en bij luchtvaart maatschappijen.

Buitenlandse vakantieboekingen

In heel Europa worden er meer vakanties geboekt. Vooral in Duitsland worden meer vakantievluchten geboekt, vooral vanwege de lagere tarieven en goedkopere reizen naar nieuwe vakantiegebieden als Bulgarije.

Reizen naar Turkije en Spanje

De boekingen naar populaire vakantie bestemmingen blijven onverminderd populair. Zo worden de vakanties naar Turkije en Spanje nog steeds veel geboekt, en is hier zelfs ten opzichte van 2010 een stijging van 10 procent in de boekingen te zien.

Vakantiebestemmingen in de buurt

Ook gaan veel Nederlanders op vakantie naar dichtstbijzijnde bestemmingen. Deze boekingen worden niet meegenomen in de cijfers van de brancheorganisatie ANVR. Hierdoor kunnen de cijfers onbetrouwbaar zijn voor het definitieve aantal vakantieboekingen van 2011.